NAJAVA!!! Seminar u Županji!

SEMINAR TRADICIJSKIH GLAZBALA U ŽUPANJI, 07.-10.02.2013.

U Županji će u sklopu manifestacije ŠOKAČKO SIJELO biti održan seminar tradicijskih glazbala u vremenu od 07. do 10.veljaće 2013. godine. Seminar će se održavati u Gradskoj vjećnici, a početak je 07.02.2013. u 18:00 sati. Seminar je BESPLATAN za sve polaznike, a mogu se učiti sljedeća tradicijska glazbala: GAJDE, DVOJNICE, DIPLICE, SAMICA, ČETVEROGLASNE I PETEROGLASNE DUDE, LJERICA (sva tri stila sviranja), DALMATINSKE I HERCEGOVAČKE DIPLE, ISTARSKA GLAZBALA, te razna druga glazbala ovisno o potrebama polaznika.

Polaznici koji svladaju osnovne tehnike sviranja gajdi, diplica ili samice će imati prilike nastupiti i u sklopu Šokačkog sijela.

Voditelj seminara je Stjepan Večković, solista na tradicijskim glazbalima u Ansamblu LADO, izrađivač tradicijskih glazbala i dugogodišnji voditelj raznih seminara.

Prijave se primaju na email adresu gajde.hr@gmail.com ili sms porukom na 099 2421 311. U prijavi navesti ime i prezime, kontakt (telefon ili email) te glazbalo koje želite učiti svirati. Ukoliko želite vlastito glazbalo možete naručiti na isti email i broj telefona kao i za prijavu.